2. Leadership forum – gost Mate Rimac

Udruga Alumni Ekonomskog fakulteta u Osijeku nastavila je seriju predavanja pod nazivom Leadership forum, čiji je cilj podijeliti iskustvo izvrsnih lidera u njihovim primjerima postizanja izvrsnosti u izgradnji timova, vođenja poduzeća, pokretanja promjena u sredinama u kojima žive i djeluju.

Nakon uspješno održanog prvog Leadership foruma i gostovanja Miroslava Ćire Blaževića, 8. lipnja 2016. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, u sklopu 2. Leadership foruma, preko 350 studenata i članova udruge Alumni EFOS imalo  je priliku poslušati jednog od najpoznatijih hrvatskih poduzetnika mlađe generacije, Matu Rimca.

Kroz dvosatno predavanje, Mate je sudionicima Foruma govorio je o svojim počecima kreiranja proizvoda još tijekom srednjoškolskih dana te o prvom automobilu koji je kupio i pretvorio u električnu jurilicu. Svojim je prerađenim električnim automobilom, BMW M3, srušio rekord u kategoriji najbržeg električnog automobila s kojim je i upisan u Guinnessova knjigu rekorda u travnju 2012.godine.

Osim predstavljanja svojih natjecateljskih uspjeha, Mate Rimac je govorio i o problemima i izazovima u upravljanju tvrtkom te kako je s vremenom shvatio da za opstanak tvrtke neće biti dovoljno proizvoditi samo automobile nego su pokrenuli i proizvodnju određenih automobilskih komponenti za druge tvrtke, prodajom kojih osiguravaju prihode za poslovanje tvrtke.

Rimac je je njegova želja da proizvodnja i razvoj ostanu u Hrvatskoj iako je rekao da je imao brojne ponude za otvoranjem tvrtke u drugim zemljama.

Danas Rimac automobili ne proizvode samo automobile i automobilske komponente, nego i komponente koje se koriste u nautici, biciklizmu i u još nekoliko industrija.

Po reakcijama okupljenih,  može se zaključiti kako je Mate Rimac opravdao očekivanja te još jedanput pokazao kako je uspjeh rezultat napornog rada i truda.

Galeriju fotografija s događaja možete pogledati ovdje, a videozapis na našem YouTube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=3pXbD61FRrg

2018-02-01T11:42:32+00:00 10.06.2016|Novosti|

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.