Upravni odbor 2022-03-23T12:50:27+00:00

Upravni odbor udruge Alumni EFOS

Sabina Škrtić je članica Uprave Energia Naturalis grupe za korporativne odnose i poslovni razvoj. Ima bogato poslovno iskustvo u različitim industrijskim sektorima, koje je gradila kroz odgovorne zahtjevne pozicije kako u privatnom tako i u javnom i državnom sektoru.

Karijeru je započela 1997. g. u financijama Saponije d.d. Osijek, čiji je bila i stipendist, a od 2002. g. do danas  na pozicijama u srednjem i višem management-u među kojima se svakako izdvajaju pozicije Direktorice ljudskih potencijala Tvornice duhana Rovinj, a od 2004 i Korporativne direktorice ljudskih potencijala Adris Grupe. Bila je zadužena za ukupnu politiku upravljanja ljudskim potencijalima u svim strateškim poslovnim jedinicama Adris Grupe, te radila na svim razvojnim projektima.

Nastavak karijere od 2009. gradi na Hrvatskoj radioteleviziji gdje ubrzo osim poslova Direktorice ljudskih potencijala, dobiva i odgovornost  Zamjenice rukovoditelja proizvodnje programa HTV-a.

Na poziv Vlade Republike Hrvatske od 2013. g. postaje Pomoćnica ministra gospodarstva gdje u trogodišnjem mandatu obavlja najodgovornije i najizazovnije zadatke u segmentu industrije, investicija i energetike. U istom razdoblju uspješno provodi HGK kroz krizno razdoblje i osigurava kontinuitet rada te institucije.

Diplomirala je financijski management na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, posjeduje Diplome in management na Henley Management Colleg-u u Oxfordu. Usavršavala se na INSEAD-u i IEDC Bledu, te trenutno sluša doktorski program Ekonomija i globalna sigurnost na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Uža profesionalna orijentacija u području upravljanja je strateško i organizacijsko restrukturiranje, upravljanje promjenama i krizno upravljanje.

Sabina Škrtić
Sabina ŠkrtićPredsjednica
Marijan Palić
Marijan PalićPotpredsjednik

Rođen je 1989. godine u Osijeku i trenutno je direktor marketinga u jednoj od najbrže rastućih IT tvrtki u Srednjoj Europi – AGENCY04. Uz to, autor je najprodavanije knjige o marketingu u 2019. godini u Hrvatskoj, Atomski marketing. Prije toga, vodio je marketing u COTRUGLI Business School, vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi koja djeluje na području čak 9 država. Predavač je na Poslovnom učilištu Experta – smjer „Specijalist za digitalni marketing i društvene mreže“ te je konzultant je za poslovni tjednik Lider. U karijeri je imao i dva poduzetnička pothvata, oba su bila u području sportskog marketinga.

Rođen je 1971. godine. Trenutno je zaposlen kao izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Prethodno je bio zaposlen u Saponiji d. d. Osijek i Kanditu d. o. o. Osijek, gdje je obavljao dužnost pomoćnika direktora nabave. Njegovo dvadesetogodišnje iskustvo u Saponiji i Kanditu vezano je uz organizaciju nabavnog poslovanja i lanca nabave te suradnju s dobavljačima, carinom i logističkim tvrtkama. Bio je član projektnog tima za implementaciju ISO 9001 i ISO 140001 u Saponiji te IFS standarda u Kanditu. Član je Hrvatske udruge nabavne djelatnosti (HUND).
Od 2002. godine vanjski je suradnik i koordinator Centra za franšizu Centra za poduzetništvo u Osijeku, gdje je usko vezan uza franšizno poslovanje te je zajedno s suradnicima održao više od 40 seminara o temi franšiznog poslovanja.
Tijekom svoje akademske karijere objavio je više od 30 znanstvenih članaka u raznim stranim i domaćim časopisima. Njegovo je istraživanje usredotočeno na poduzetništvo, franšizno poslovanje, upravljanje operacijama poduzeća te racionalno poslovanje (lean thinking).

Aleksandar Erceg
Aleksandar ErcegPotpredsjednik
Dubravka Sinčić Ćorić
Dubravka Sinčić Ćorić

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a magistrirala i doktorirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U okviru doktorskog programa boravila je na usavršavanju u Danskoj.

Danas je redovita profesorica na Katedri za marketing Ekonomskoga fakulteta u Zagrebu. Voditeljica je specijalističkog poslijediplomskog studija Marketing poslovnih (B2B) tržišta. Članica je međunarodne udruge za marketing EMAC, hrvatske udruge za marketing CROMAR i potpredsjednica Hrvatskog društva lobista (HDL).

Kontinuirano objavljuje znanstvene i stručne radove iz područja marketinga, lobiranja i poslovnog upravljanja te gostuje na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima. Sudjeluje kao voditelj i/ili istraživač u istraživačkim projektima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Europske unije (Obzor 2020).

Uz posao na Fakultetu, aktivno surađuje s organizacijama iz prakse kao konzultant i istraživač. Do sada je vodila ili sudjelovala u nekoliko značajnih projekata koji su uključivali istraživanje, konzultacije i/ili vođenje organizacijskih procesa u različitim hrvatskim i međunarodnim organizacijama.

Rođen 1953. godine i trenutno obnaša funkciju direktora u Klasteru poljomehanizacije d.o.o. Prije dolaska na trenutnu poziciju 2007. godine,  radio je u nekoliko uglednih osječkih tvrtki uglavnom kao izvršni direktor ili komercijalni menadžer. Njegovo obrazovanje usmjereno je prvenstveno na ekonomiju jer je diplomirao na Fakultetu za vanjsku trgovinu na Sveučilištu u Zagrebu, a potom je 2004. godine magistrirao na poslijediplomskom znanstvenom studiju „Poduzetništvo“ na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku. Također je sudjelovao i u znanstvenom projektu „Jačanjem regionalne konkurentnosti do gospodarskog prosperiteta” pokrenut od strane Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Na istom fakultetu je i koautor nekoliko znanstvenih radova. Od 2009. – 2014. godine  radio je i kao predavač na Visokoj školi za odnose s javnošću i studij medija „Kairos“ u Zagrebu, predavajući predmet pod nazivom „Osnove poduzetništva“.

Željko Erkapić
Željko Erkapić
Mirna Leko Šimić
Mirna Leko Šimić

Rođena 1963. u Osijeku. Od 1986. godine zaposlena je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, najprije kao istraživač pripravnik pri Zavodu za ekonomska istraživanja, a od 1989. na Katedri za marketing. Magistrirala je 1990. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Godine 1992. završila je specijalistički studij (Master of Arts) na Institute of Social Studies u Den Haagu, Nizozemska, a 1995. godine doktorirala na Ekonomskom fakultetu u Osijeku iz područja međunarodnog marketinga. Trenutno predaje niz kolegija s područja marketinga i inovativnosti na preddiplomskom, diplomskom, specijalističkom i doktoralnom studiju. Od 2007. godine nacionalni je predstavnik Hrvatske u međunarodnoj organizaciji IAPNM (International association on public and nonprofit marketing). Od 2013. član je predsjedništva Hrvatske udruge za marketing (CROMAR). Do sada je objavila preko 80 stručnih i znanstvenih radova, uglavnom s područja marketinga, kao i dvije knjige, te bila urednik četiri knjige.

Suvlasnik i član uprave osječke eCommerce agencije Inchoo, a
trenutni fokus rada su mu marketing i prodaja. Prije Inchooa, životno i
radno iskustvo skupljao je u različitim okruženjima – od Poduzetničkog
inkubatora BIOS, preko međunarodne CRM tvrtke Transcom, do Centra za
poduzetništvo Osijek, i ta mu iskustva pomažu u svakodnevnom poslu i
razumijevanju potreba klijenata iz različitih industrija. Rođen 1978.,
diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, gdje je 2017. završio i
Poslijediplomski specijalistički studij Poduzetništvo. Usko je vezan uz
lokalnu zajednicu, bio je aktivan član udruga AIESEC, Volonterski centar
Osijek i Osijek Software City. Uživa dijeliti znanje kao predavač ili
mentor na konferencijama ili edukacijskim programima, i uvijek mu je drago
vratiti se na EFOS.

Aron Stanić
Aron Stanić
Ana Živković
Ana ŽivkovićTajnica

Rođena je 1989. godine. Od 2014. godine zaposlena je kao asistentica Ekonomskog fakulteta u Osijeku na Katedri za organizaciju, menadžment i poduzetništvo gdje sudjeluje u izvođenju nastave na nekoliko kolegija te aktivno djeluje u znanstveno-istraživačkom radu. 2019. godine doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku obranivši doktorsku disertaciju pod naslovom „Organizacijski aspekti i apsentizam kao prediktori fluktuacije zaposlenika“.